6 Aralık 2010 Pazartesi

Beni Koruyun!


www.benikoruyun.com
Bu siteyi ziyaret etmelisiniz, okumalı ama öğretmelisiniz. Ve beni bir dinlemelisiniz…
Site ne der, tacize uğramış çocuk ne hisseder? Buyrun:


Site: “Hayır” de ve o kişiye yaptığından hoşlanmadığını, dokunmasını istemediğini söyle.


Blogcu: Çocuksan ve karşında bir yetişkin varsa yaptığının yanlış olduğunu bilsen de tepki vermen zaman alıyor. Anladığında nasıl “Hayır” diyeceğini bilemiyorsun. Çünkü yapılan yanlıştan sen utanıyorsun. Ve şoka giriyorsun. Hayır demek zaman alıyor çünkü şok yaşıyorsun. Duydum ki büyükler bile hayır diyemiyor, çünkü şok yaşıyorlar.


Site: Hızla o kişiden uzaklaş. Hoşlanmadığın bir şekilde sana dokunan kişiden kaç. Bir daha bu kişiyle asla yalnız kalma.


Blogcu: Uzaklaşıyorsun evet ama o hep sana yakın oluyor. Hayatın boyunca olur olmaz anlarda o pis sırıtışını görüyorsun. Bazen rüyanda bazen öylesine daldığında.


Site: Yardım iste. Çığlık atabilirsin.


Blogcu: Atıyorsun, hem de kendine bile yabancı bir sesle. Ama yardım isteyemiyorsun. Utanıyorsun. Çığlığın yardım çığlığı olamıyor. Çünkü korkuyorsun. Panikten sadece alakasız bir cümle çıkıyor ağzından çığlık şeklinde.


Site: Kendine inan. Sen yanlış birşey yapmadın.


Blogcu: İnanmadım uzunca bir zaman. İnanmadığımı bilmeden inanamadım hatta. Çünkü 32 yaşında anlattım bir psikoloğa. Ancak o zaman anladım bir suçum olmadığını.


Site: Birisi sana uygunsuz bir şekilde dokunursa, olan biteni güvendiğin birine anlat. Tehditlerin seni korkutmasına ve sessiz kalmana neden olmasına izin verme.


Blogcu: Babama ve anneme anlattım. Onlar da birilerine anlattı. Adam yakalandı. Gazetelere çıktı. Ama her konuşma beni daha da utandırdı. Kendimi pis, kötü, aşağılık hissettim. Güvendiğimiz birileri kimseye anlatmasa olmaz mı? Ya da herkes benim önümde konuşmasa? Çok utanıyorum çünkü.


Site: Tehdit veya tacizde bulunan kişiden uzak durmak için elinden geleni yap. Kendini rahatsız veya güvensiz hissetmene neden olacak biçimde sana dokunan kişi ile yalnız kalma.


Blogcu: Bazen şartlar sizi güvensiz yerlerde bulundurur. Hele ki yanında arkadaşların varsa.

İmza: BEN. 9 yaşında cinsel tacize uğramış bir yetişkin...